Accesare fisierelor cu video si fotografii iregistrate cu camera EKEN H6s 4K+, prin intermediul cablului microUSB avand ca sistem de operare Ubuntu 18.04 lTS.

 

Am achizitionat o camera sport de tipul EKEN H6s 4K+ si am inceput sa ma joc cu ea . Camera filmeaza mai mult decat acceptabil, as putea spune chiar  foarte bine avand in vedere pretul insa experienta de a te conecta la camera prin intermediul WiFi pentru a descarca filmele este de-a dreptul oribila . De la interfata , daca se poarte numi asa pagina de web care ofera acces la sistemul de fisiere de pe microSD-ul camerei, pana la viteza de maxim 1MB pe secunda la descarcarea filmelor este o bataie de joc . Descarci doua filmulete de 5 minute la intamplare, deoarece nu am identificat inca logica dupa care denumeste fisierele iar in " INTERFATA "  nu ai posibilitatea de a accesa orice alta informatie cu privire la momentul in care ai facut filmarea, si ai descarcat o baterie.

Singura posibilitate pe care o am este conectarea directa prin intermediul cablului.

In clipa in care am conectat  camera  prin intermediul cablului la laptop am primit un mesaj de eroare "cannot mount unknown filesystem type ‘exfat’ " idea principala fiind ca sistemul de operare al laptopului respectiv Ubuntu nu recunoaste tipul de partitie utilizat de catre camera la formatarea cardului microSD .

Remedierea este foarte simpla . Am deschis terminalul si am dat comanda:

# sudo apt-get install exfat-fuse exfat-utils

Asta este tot. am conectat cablul  si acum am acces la fisiere cu aceeasi viteza ca la orice alt dispozitiv de stocare pe USB 2.0 .

Acum pot considera camera EKEN H6s 4K+ drept o camera sport utila.